Kas gali padėti nuo sezoninės alergijos?

inhaliatoriusSezoninė alergija, dažnai vadinama šienlige ar pavasarine alergija, yra problema, su kuria kasmet susiduria milijonai žmonių visame pasaulyje. Kai žydinčios gėlės, medžiai ir žolės pradeda skleisti žiedadulkes, daugelis mūsų susiduria su nemaloniais simptomais, tokiais kaip nosies užgulimas, čiaudulys, akių niežėjimas ir ašarojimas. Šie simptomai gali trukdyti kasdienėms veikloms ir netgi sutrikdyti miegą. Tačiau gera žinia yra ta, kad egzistuoja daugybė būdų, kaip kovoti su sezoninėmis alergijomis ir palengvinti jų sukeliamus simptomus. Taigi, aptarkime įvairias priemones ir metodus, kurie gali padėti išvengti ar sumažinti alergijos simptomus.

Sezoninės alergijos priežastys ir simptomai

Sezoninė alergija (šienligė ar pavasarinė alergija), atsiranda dėl organizmo imuninės sistemos reakcijos į tam tikrus alergenus, kurie yra labiausiai paplitę tam tikrais metų laikais. Pagrindinės sezoninės alergijos priežastys yra žiedadulkės iš medžių, žolių ir gėlių, kurios plinta ore. Taip pat ir pelėsiai gali sukelti alerginius simptomus. Dažniausi sezoninės alergijos simptomai yra:

  • Nosies užgulimas arba sloga;

  • Nosies gleivinės paburkimas;

  • Čiaudulys;

  • Akių niežėjimas, ašarojimas ir paraudimas;

  • Kosulys;

  • Gerklės skausmas ar niežulys;

  • Nuovargis dėl blogos miego kokybės.

Šie simptomai gali būti įvairaus intensyvumo – esant lengvai alergijos formai gali būti juntamas lengvas diskomfortas, tačiau jei alergija stipresnė, tuomet jos sukeliami simptomai gali stipriai trukdyti kasdienei veiklai.

Diagnozavimas ir gydymas

Norint tinkamai diagnozuoti sezoninę alergiją, svarbu pasikonsultuoti su gydytoju arba alergologu. Dažniausiai naudojami diagnostikos metodai yra: odos dūrio testas ir alergijos kraujo tyrimas. O alergija gali būti gydoma antihistamininiais vaistais, kurie sumažina ar pašalina simptomus slopindami histaminą, kuris sukelia alergijos reakcijas. Taip pat gali būti naudojami nosies purškalai, kurie gali sumažinti nosies užgulimą ir gleivinės paburkimą. O be to, naudojami ir akių lašai, kadangi šie mažina akių niežėjimą ir paraudimą. Tačiau bet kokiu atveju svarbu pasikonsultuoti su gydytoju dėl tinkamiausio gydymo plano ir nepradėti gydymo savarankiškai.

Natūralios ir namų priemonės alergijos simptomų slopinimui

Be vaistų, yra ir natūralių bei namų priemonių, kurios gali padėti sumažinti sezoninės alergijos simptomus, pavyzdžiui, druskos tirpalas nosiai. Nosies plovimas druskos tirpalu gali padėti pašalinti alergenus ir sumažinti nosies užgulimą. Taip pat veiksminga priemonė yra inhaliacijos. Jos gali padėti numalšinti alergijos sukeliamus simptomus. Tačiau kokį skystį pasirinkti inhaliacijai - turėtumėte pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Taip pat svarbu išsirinkti ir patogų bei kokybišką prietaisą. Kovai su alergija puikus pasirinkimas gali būti nešiojamas inhaliatorius, kadangi jį galite patogiai pasiimti su savimi į darbą, svečius ar kelionę. Geras pasirinkimas gali būti inhaliatorius Evolu.

Dar vienas veiksmingas būdas palengvinti sezoninės alergijos simptomus yra mitybos pokyčiai. Įtraukite į savo mitybą maisto produktus, turinčius priešuždegiminių savybių, valgykite daugiau žuvies, kurioje yra gausu omega-3 riebalų rūgščių, taip pat vaisių ir daržovių. Na ir be jokios abejonės, svarbus ir streso valdymas, kadangi stresas gali sustiprinti alergijos simptomus. Todėl svarbu rasti būdų kaip atsipalaiduoti, pavyzdžiui, per jogą, meditaciją ar paprasčiausius kvėpavimo pratimus.

Kokį inhaliatorių pasirinkti kovai su sezonine alergija?

Jei visgi nemalonių alergijos simptomų slopinimui norite pasirinkti inhaliatorių - turite žinoti keletą svarbių aspektų. Gydant alergijas geriausia naudoti purkštuvus. Šie prietaisai gali būti kompresoriniai, ultragarsiniai bei tinkliniai. Visi jie šiek tiek skiriasi savo veikimo principu, tad pasirinkti reikia atsižvelgiant į savo individualius poreikius. Tačiau, ko gero, geriausias pasirinkimas tiek vaikams, tiek suaugusiems - yra lengvas, kompaktiškas ir tylus tinklinis inhaliatorius, kuriuo galite inhaliuoti praktiškai bet kokius vaistus. Vienas iš patogiausių prietaisų yra Herupa inhaliatorius.

Kodėl verta įsigyti inhaliatorių sezoninės alergijos gydymui?

Palyginti su kitais gydymo metodais, inhaliacija turi keletą privalumų:

  • Procedūrų efektas pasireiškia greičiau nei vartojant tabletes ir sirupus;

  • Rezultatams gauti reikalingos mažesnės vaisto dozės;

  • Alergijai gydyti inhaliatorių galite naudoti bet kuriame amžiuje.

  • Šalutinis poveikis pasireiškia rečiau nei vartojat tabletes, purškalus ar sirupus;

  • Inhaliacijos neskausmingos ir nedirgina gleivinės;

  • Platus inhaliatorių asortimentas vaistinėse ir medicinos įrangos parduotuvėse leidžia išsirinkti tinkamą modelį inhaliacijų procedūroms.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode